Lejebolig Aalborg

Aalborg huser mere end 115.000 mennesker og er Danmarks fjerdestørste by. Aalborg betegnes derfor også som Nordjyllands hovedstad. Aalborg er ikke længere en industriby, men en by rigtig mange flytter til på grund af det store udvalg af gode uddannelsesmuligheder. Aalborg er en ungdommelig by - fuld af kontraster. 

En lejebolig Aalborg er attraktiv, fordi byen har mange ting at byde på; natur og grønne områder, midtby med masser af liv, uddannelse og jobmuligheder. Derfor skal du også væbne dig med tålmodighed, hvis du overvejer at flytte til Aalborg. Det kan nemlig være svært at finde drømmeboligen i første forsøg. Hvis du er på udkig efter en lejebolig i Aalborg, skal du følge med for at komme foran i køen til din kommende lejelejlighed, studiebolig eller hus.

Byens nyligt restaurerede havnefront er især i høj kurs med sine mange udendørs sportsområder og rekreative områder. I nærheden af havnefronten finder man det arkitektoniske Utzon Center, som var det sidste værk af den Aalborg-fødte arkitekt Jørn Utzon, der også har tegnet det verdensberømte Operahus i Sydney. 

Utzon beskrev Aalborg som: "... et sted, hvor gode tanker kunne samles" og "... et center for fremragende kvalitet for arkitektur og menneskehed i fremtiden." I Aalborg midtby finder man fx mange nye ledige lejligheder ved Godsbanen Aalborg, også kendt som godsbanearealet, hvor det gamle godsbaneområde er blevet omdannet til en ny og levende bydel.

Aalborg, de unges by

Aalborg Kommune er i gang med at skabe en kommune, hvor vækst, viden og velfærd er de højeste prioriteter. Kursen er nu sat i retningen af fremtiden, hvor blandt andet det at skabe nye lejeboliger vægtes højt. Grunden til det er blandt andet, at Aalborg er en aktiv ungdoms- og universitetsby med en klar vision om at være Danmarks bedste by for ungdommen. 

Antallet af studerende er vokset, og den enorme vækst afspejles i befolkningstallet, hvor en ud af fem i dag er studerende. For at imødekomme de studerendes forventninger til lejelejligheder og andre overkommelige lejemål er der opført omkring 4.500 nye studieboliger i Aalborg siden 2009.

Det er dog ikke kun danske studerende, der vælger at studere i Aalborg. Op mod 2.500 internationale studerende bor og studere i byen i dag. Aalborg har prioriteret at tilbyde mulighed for at bo i attraktive og centralt beliggende studieboliger.

I 2013 konkluderede Europa-Kommissionen, at Aalborg er en af de byer i hele Europa, hvor størstedelen af dens indbyggere er tilfredse med byen. Som ejer eller lejer af en lejlighed i Aalborg blev man sammenlignet med europæiske byer som Hamburg og København.

Find billig lejebolig, Aalborg og omegn

Udover liv for de studerende har byen også meget at tilbyde. I slutningen af 1990’erne begyndte man at bygge kontorer og boliger på de gamle industriområder vest for Limfjordsbroen. 

Man omdannede de gamle havneområder ude foran middelalderbyen øst for Limfjordsbroen til et rekreativt område med caféer, restauranter og kultur- og sportsliv. Man forventer, at der i 2025 vil bo 225.00 mennesker i Aalborg.

Derfor er Aalborg ikke udelukkende de unges by. Som familie kan du sagtens finde et dejligt hus til leje i byen med adgang til naturskønne omgivelser og gode institutioner. 

Omkring Aalborg er der mange spændende områder. Din nye lejebolig i Aalborg kunne fx ligge i:

Aalborg Midtby

Aalborg Midtby går også under navnet Aalborg City og er Aalborgs mest centrale bydel der huser omkring 10.000 indbyggere. Bydelen gennemgår en omdannelsesproces omkring havnefronten, hvor man oplever rigtig meget liv i de forskellige lokalområder. Både Godsbanen og Østre Havn er nye områder, som tidligere var industriområder. I dag finder man flere uddannelsesinstitutioner, kulturhuse og boliger (både ejer- og lejeboliger) til de studerende, specielt i området omkring det gamle Park Hotel Aalborg.

Aalborg Øst

Aalborg Øst ligger seks kilometer sydøst for Aalborg Centrum med omkring 13.000 indbyggere. Bydelen er præget af mange nye boligprojekter for at skabe flere ejer- og lejeboliger. En lejelejlighed i Aalborg Øst ligger fredeligt, dog stadig inden for en kort afstand fra centrum og Aalborgs mange muligheder. Søger du ledige lejelejligheder i Aalborg er der et bredt udvalg her på siden.

Hasseris

Hasseris er et kvarter i det sydvestlige Aalborg. I Hasseris forsøger byplanlæggere at bevare følelsen af landsbykarakter med et twist af grønne områder og beplantning, hvor blandt andet den kendte Møllepark og Norden Kridtgrav er placeret. Hvis du søger huse til leje i Aalborg, er Hasseris et kig værd.

Nørresundby

Lejlighed Nørresundby: Nørresundby er en naturlig forlængelse af Aalborg på den nordlige side af limfjorden. Byen, der opfattes som en selvstændig by (med ikke mindre end 23.108 indbyggere i 2019), er direkte forbundet til Aalborg via Limfjordsbroen og Kulturbroen, og det kan da også være svært for udefrakommende at vide, at de 2 byer ikke er en og samme. Der er de seneste år planlagt en række nye boligprojekter i Nørresundby, så hvis du søger en lejelejlighed eller et hus til leje i Nørresundby eller generelt omkring Aalborg, er der mange spændende lejemål at holde øje med.

Hvordan finder jeg en lejebolig i Aalborg?

Aalborg er en attraktiv universitetsby, og derfor kommer der mange tilflyttere til løbende, som søger en lejebolig. Det er derfor ekstra vigtigt at starte boligsøgningen så hurtigt som muligt

Hos BoligZonen kan du finde et stort udvalg af ledige lejeboliger, og hver dag lægger vi nye lejemål op på siden. Hold dig automatisk opdateret på nye boliger ved at tilmelde dig vores BoligMatcher. Opret BoligMatcher lige her

Hvad koster en lejebolig i Aalborg?

Aalborg er Nordjyllands dyreste by at bosætte sig i. Det afspejler priserne rigtig godt i det centrale Aalborg, men specielt i området Hasseris som er det dyreste område i Aalborg at leje en bolig. Den gennemsnitlige kvadratmeterpris for en lejebolig i Aalborg 93 kr. pr. mdr.

Hvad er indflytningspris for en lejebolig i Aalborg?

Indflytningsprisen for en lejebolig indeholder typisk forudbetalt husleje samt depositum. Depositum er den sikkerhed, som udlejer har over for en lejer ved fraflytning. Forudbetalt husleje er udlejers sikkerhed for at huslejen bliver betalt, typisk i forbindelse med at lejer har opsagt lejemålet. Den gennemsnitlige indflytningspris for en lejebolig i Aalborg er ca. 36.000 kr.

Boligudlejning Aalborg?

Skal du udleje din lejlighed i Aalborg, er det yderst vigtig med en god præsentation af dit lejemål. Den perfekte annonce indeholder en beskrivelse af lejemålet samt nogle rigtige gode billeder, som fremviser lejemålet på den bedst mulige måde. Du kan udleje din bolig helt gratis her

Derudover kan det være en stor fordel at tilføje en plantegning over lejemålet. På den måde kan kommende lejere bedre forestille sig indretningen af deres kommende bolig.

Aalborg er en attraktiv universitetsby og derfor kommer der mange tilflyttere til løbende som søger efter lejebolig. Det er derfor ekstra vigtigt at starte sin boligsøgning så hurtigt som muligt. Hos BoligZonen kan du finde et stort udvalg af ledige boliger og hver dag kommer nye lejeboliger online. Hold dig automatisk opdateret på nye boliger ved at tilmelde dig vores Opret BoligMatcher lige her Alternativt kan du anvende søgefunktion på vores hjemmeside. Vi anbefaler at du bruger filtrering i din søgning, da det giver en mere konkret visning ud fra dine ønsker.

Aalborg er Nordjyllands dyreste by at bosætte sig i. Det afspejler priserne rigtig godt i det centrale Aalborg, men specielt i området Hasseris som er det dyreste område i Aalborg at leje en bolig. Den gennemsnitlige kvadratmeterpris for en lejebolig i Aalborg 93 kr. pr. mdr.

Skal du udleje din lejlighed i Aalborg, er det yderst vigtig med en god præsentation af dit lejemål. Den perfekte annonce indeholder en beskrivelse af lejemålet samt nogle rigtige gode billeder som fremviser lejemålet på den bedst mulige måde. Derudover kan det være en stor fordel at tilføje en plantegning over lejemålet. På den måde kan kommende lejere bedre forstille sig indretningen af deres kommende bolig. Her kommer oftest stillede spørgsmål fra lejer til udlejer: Er husdyr tilladt? - Lejeperiode for boligen? - Kan boligen anvendes som delebolig? - Hvad er indflytningsprisen inkl. depositum og forudbetalt husleje? Du kan udleje din lejlighed i Aalborg helt gratis her

Indflytningsprisen for en lejebolig indeholder typisk forudbetalt husleje samt depositum. Depositum er den sikkerhed som udlejer har over for en lejer ved fraflytning. Forudbetalt husleje er udlejers sikkerhed for at huslejen bliver betalt, typisk i forbindelse med at lejer har opsagt lejemålet. Den gennemsnitlige indflytningspris for en lejebolig i Aalborg er ca. 36.000 kr.